Καλωσόρισμα

.

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ «ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ – ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ» ΚΑΙ «ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ – Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ»

Πρός
τη Νομάρχη Ηρακλείου
κ. Σχοιναράκη - Ηλιάκη Βαγγελιώ


Οργή, αγανάκτηση και διαμαρτυρία για την μείωση – για δεύτερο συνεχόμενο έτος – της ήδη απαράδεκτα ισχνής επιχορήγησης των «Κέντρων», από τον Κοινωνικό Προϋπολογισμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.

Κα Νομάρχη,
Με ιδιαίτερη έκπληξη και αγανάκτηση, λάβαμε με μεγάλη καθυστέρηση την απόφαση για το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης προς τους Φορείς μας.

Παρά τις προσπάθειές μας, δεν μπορέσαμε να σας συναντήσουμε και για το λόγο αυτό, σας απευθύνουμε την παρούσα ανοικτή επιστολή.

Διαπιστώσαμε ότι υπήρξε μείωση της επιχορήγησης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά (παρά τις οδηγίες του Πρωθυπουργού ότι την κρίση να μην την πληρώσουν οι αδύναμοι και τα Άτομα με Αναπηρία) και σε αντίθεση με άλλες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας.

Κα Νομάρχη!
Οι Φορείς μας, όπως σας είναι γνωστό, παρέχουν για δεκαετίες σοβαρότατο κοινωνικό έργο και ποιοτικές υπηρεσίες στα Άτομα με Νοητική Υστέρηση και Αυτισμό.
Το έργο δε που παρέχουμε, έργο που αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας, οι Φορείς μας το πραγματοποιούν πολύ καλύτερα και οικονομικότερα απο την Πολιτεία.

Κα Νομάρχη,
Ενώ το κόστος λειτουργίας μας αυξάνει σημαντικά, το ποσό της κατ’ έτος επιχορήγησης μας μειώνεται δραματικά, με σοβαρότατες επιπτώσεις στην λειτουργία μας, δηλαδή στα Άτομα με Αναπηρία που υπηρετούμε, στις οικογένειές τους, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.
Για τους λόγους αυτούς, ζητάμε:
1. Την επανεξέταση της απόφασης για την κατανομή των πιστώσεων και την αύξηση του ποσού επιχορήγησης που αναλογεί στους Φορείς μας, τουλάχιστον σε ποσοστό 49% των κατ’ έτος δαπανών μας, και

2. Την δημοσιοποίηση, για λόγους διαφάνειας, της κατάστασης κατανομής πιστώσεων 2010, στους Φορείς Κοινωνικής Φροντίδας.


ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: