Καλωσόρισμα

.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Συγχαρητήρια στην Ειδική Υπηρεσία τ Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στη Διεύθυνση ΑμεΑ του Υπουργείου Υγείας και Κ. Α.

Πολλές φορές εκφράζουμε τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες μας – δικαιολογημένα τις περισσότερες φορές – με μεγάλη ευκολία.
Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο, όταν πρέπει να συγχαρούμε κάποιους.
Διστάζουμε, δεν είμαστε το ίδιο αυθόρμητοι και απλόχεροι.
Γιατί τα γράφω όλα αυτά;

Το Σαββατοκύριακο 2&3 Απριλίου 2011παρακολούθησα, εκ μέρους της Ένωσης Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Απροσάρμoστων Ατόμων του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ» Ηρακλείου Κρήτης, διημερίδα για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση, που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ « Το Εργαστήρι».
Συνδιοργανώτρια ήταν η Ειδική Υπηρεσία τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μπράβο στους διοργανωτές.
Συγχαρητήρια στην Προϊσταμένη και τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και στη νέα Διευθύντρια ΑμεΑ του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για το πνεύμα συνεργασίας και την άρτια και πλήρη ενημέρωσή μας σε όλα τα θέματα, που αφορούν την υποστηριζόμενη διαβίωση ατόμων με νοητική αναπηρία στα πλαίσια του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» του ΕΣΠΑ.

Αν και έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, θεωρώ ότι, με τη βούληση, την εργατικότητα και τη μεθοδικότητα αυτών των στελεχών, μπορούμε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να αξιοποιήσουμε πλήρως το Ευρωπαϊκό αυτό Πρόγραμμα προς όφελος των ατόμων με νοητική αναπηρία και άλλες διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.

2 σχόλια:

Εθελόντρια είπε...

Τα συγχαρητήρια αξίζουν εξίσου στον συνδιοργανωτή της εκδήλωσης ΜΚΟ " ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ", που όχι μόνο φιλοξένησε το διήμερο εργαστήρι, αλλά μέσω των στελεχών και των εθελοντών του , κυρίως γονέων, μοιράστηκε με περισσότερους από 50 φορείς από όλη την Ελλάδα, την εμπειρία και την ψυχή ,που εναποθέτει στις δράσεις για την φιλοξενία και την κοινωνική ένταξη των ατόμων με νοητική στέρηση. Επίσης, στους 210 εκπροσώπους, που αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους για να συναντήσουν, να συζητήσουν και να "στεριώσουν" καλύτερα ΜΑΖΙ, καλύτερες προοπτικές για την υποστηριζόμενη διαβίωση ατόμων με αναπηρία... Ελπίζουμε να υπάρξει συνέχεια από όλες τις πλευρές!

"προσεγγίσεις" είπε...

Ναι, έχετε απόλυτο δίκιο -ήταν σημαντική παράληψη από μέρους μου και ζητώ συγνώμη-. Συγχαρητήρια αξίζουν εξίσου στον συνδιοργανωτή της εκδήλωσης Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ
"ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ", για την πολύ καλή οργάνωση και τη φιλοξενία, τα στελέχη και τους εθελοντές του. Ελπίζω κι εγώ να υπάρξει συνέχεια...