Καλωσόρισμα

.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Όχι άλλες χαμένες ζωές Νο 2 (Τα παιδιά με αυτισμό της Κρήτης σε κίνδυνο)

Την «τύχη» της Σαμπίν Μπονέρ http://christostzamousis.blogspot.com/2010/11/blog-post_20.html κινδυνεύουν να έχουν τα παιδιά με αυτισμό* που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στη Κρήτη.

Η Κρήτη είναι η μόνη περιφέρεια της Ελλάδος στην οποία η ηγεσία του υπουργείου υγείας αρνείται να εγκρίνει την ίδρυση ολοκληρωμένου κέντρου για παιδιά με αυτισμό και συναφείς διαταραχές.

Την πρόταση την έχει κάνει το Κέντρο «Ζωοδόχος Πηγή» (διαθέτει χώρο, εξοπλισμό και τεχνoγνωσία) με εικοσαετή εμπειρία στο θέμα αυτό και με κόστος το 1/3 του κόστους άλλων ανάλογων μονάδων που λειτουργούν στην Ελλάδα με την έγκριση του υπουργείου!!!!

Η πρόταση έχει αξιολογηθεί ως «άριστη» από την διεύθυνση ψυχικής υγείας του Υπουργείου Υγείας, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΣΠΑ) και παρά τις θετικές εισηγήσεις ένα αόρατο χέρι εμποδίζει την τελική υπογραφή για την έγκριση του….

Οι οικογένειες των παιδιών με αυτισμό, και όχι μόνο, είναι σε απόγνωση.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, εκτός των άλλων είναι και θέμα διάκρισης και πρέπει να πάρουμε όλοι θέση…

Πάρε κι εσύ θέση. Όχι άλλες χαμένες ζωές…. http://christostzamousis.blogspot.com/2010/11/blog-post_20.html

Θα επανέλθω….

*Ο αυτισμός είναι μία εκ γενετής ισόβια αναπτυξιακή διαταραχή,, που επηρεάζει τον τρόπο που ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί τις πληροφορίες και θεωρείται ως μια από τις πιο σοβαρές αναπτυξιακές διαταραχές..

Τα άτομα με αυτισμό αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις κοινωνικές σχέσεις, την επικοινωνία και τη συμπεριφορά τους αλλά αν υπάρξει έγκαιρη διάγνωση , και κατάλληλη εκπαιδευτική παρέμβαση τα άτομα με αυτισμό παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση. Σε αντίθετη περίπτωση η εξέλιξη δεν είναι καλή …

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σας έχουν δεδομένους, ως πρασινοφρουρούς.