Καλωσόρισμα

.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Δικαίωμα στην ευκαιρία

Το Βιβλίο "The boy from baby house 10" του δημοσιογράφου της «Daily Telegraph» Άλαν Φίλιπς (Alan Filιps) που μιλά για την ιστορία ενός αγοριού από έναν Οίκο του Παιδιού, εκδόθηκε στη Ρωσία με τον τίτλο «Δώσε μου μία ευκαιρία». Την εισαγωγή σ΄αυτό το βιβλίο, που έχει ήδη μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, την έγραψε η τοπ μοντέλο Νατάλια Βοντιάνοβα.
Τη βάση της υπόθεσης του βιβλίου την αποτελεί μιά πραγματική ιστορία ενός παιδιού από τη Ρωσία. Ο Βάνια Παστουχόφ γεννήθηκε το 1990 με φοβερή διάγνωση -την εγκαιφαλική παράλυση. Οι γονείς του τον εγκατέλειψαν.
Το παιδί βρέθηκε σε ένα σοβιετικό Οίκο για παιδιά με αναπηρία και του έλαχε η τύχη να περάσει από πολλές δοκιμασίες. Κάθε μέρα ο Βάνια δεν ζητούσε από τον Θεό να τον βοηθήσει, αλλά τον παρακαλούσε να του δώσει μία ευκαιρία. ΄Υστερα από ορισμένο χρονικό διάστημα υιοθέτησαν το αγόρι και σήμερα τον λένε Τζον Λιχούτσκι (John Lahutsky). Είναι 21 χρονών, ζεί στις ΗΠΑ και κάνει μιά δραστήρια ζωή- συμμετέχει στο κίνημα των προβοσκίδων, τραγουδά σε μία χορωδία, ονειρεύεται να γίνει σκηνοθέτης κινούμενων σχεδίων και πιστεύει πώς θα τα πετύχει όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: