Καλωσόρισμα

.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2011 (Christchurch Νέας Ζηλανδίας). Ασημένιο μετάλλιο ο Σταθελάκος στη σφαίρα, χάλκινο μετάλλιο ο Κωνσταντινίδης


Ο Πασχάλης Σταθελάκος ήταν για ακόμη μία φορά ο μεγάλος πρωταγωνιστής των ελληνικών χρωμάτων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου αθλητών με αναπηρία που φιλοξενείται στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας. Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Πεκίνου, σήμερα βρέθηκε στη δεύτερη θέση της σφαίρας (κατηγορία F40) και εξασφάλισε για την Ελλάδα το δεύτερο «εισιτήριο» πρόκρισης στο στίβο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (μετά το «εισιτήριο» που εξασφάλισε η Σταματουλά).

Ο Σταθελάκος, με επίδοση 12 μέτρα που σημείωσε στη δεύτερη προσπάθεια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών βρέθηκε ακόμη ένας Έλληνας και συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης με επίδοση 11.01μ. (στην τέταρτη προσπάθεια). Το χρυσό μετάλλιο, με παγκόσμιο ρεκόρ, κατέκτησε ο Χοσίν Γκερζουλί από την Αλγερία με 12 μέτρα 21 εκατοστά.

Με τα δύο σημερινά μετάλλια, η Ελλάδα έφτασε τα πέντε (στις τέσσερις πρώτες ημέρες της διοργάνωσης, στην οποία ως γνωστόν συμμετέχουν περισσότεροι από 1.000 αθλητές από 70 χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: